Picasso-expositie bij Alnorum Art

Galerie Alnorum Art bestaat 5 jaar en dat vieren we met een mooie najaarsexpositie met werken van Pablo Picasso. U kunt tussen vrijdag 14 november tot en met zaterdag 3 januari een paar mooie en betaalbare lithografieën van deze wereldberoemde en veelzijdige kunstenaar bewonderen.

Picasso (1881 – 1973) was naast schilder en beeldhouwer ook een verwoed maker van grafische kunst. Lijnen, vormen en composities vond hij het meest fascinerend, vaak zelfs belangrijker dan kleuren. Dat is waarschijnlijk de reden dat hij vaak monochrome of bijna monochrome werken schilderde. In de collectie van Alnorum Art ziet u hier een aantal mooie voorbeelden van, zoals Ma Jolie en Ragazza Seduta (zittende vrouw), beiden uit 1955.

Picasso kende zowel Henri Matisse als Kees van Dongen persoonlijk en hij respecteerde hen enorm. Met hen deelde hij het idee dat het menselijk lichaam de belangrijkste inspiratiebron was. Meestal koos hij vrouwelijke figuren, geïnspireerd door de verschillende vrouwen die hem omringden. Aardig om te weten is dat Van Dongen en Picasso in Parijs een tijdlang in hetzelfde kunstenaarscollectief (Le Bateau Lavoir) hebben gewoond. Dit is dan ook de reden dat Van Dongen vaak de vriendin van Picasso (Fernande Olivier) portretteerde en Picasso vaak de vrouw (Guus) en dochter van Van Dongen (Dolly) schilderde. Mooie voorbeelden daarvan zijn de kleurenlithografieën uit ‘Verve’, 1954, en de werken van Le Peintre et son Modèle uit 1962.

Verder maken wij u attent op de leuke en zeer betaalbare werken uit de begin jaren 60 die Picasso in Barcelona maakte. Voor 200 euro heeft u dan een authentiek werk van Picasso in handen, wellicht een mooi december-cadeau! Alnorum Art is geopend op vrijdag- en zaterdagmiddag en op zondag 14 december tijdens de Wintermarkt in het Oude Dorp tussen 12.00 en 17.00 uur.

2018-02-15T18:57:17+00:00