• lepape gemeentemuseum 265x301

Expositie Gemeentemuseum Den Heeg – ART DECO – te zien tot 4 maart 2018

Heerlijke tentoonstelling in het Gemeentemuseum Den Haag over Art Deco in Parijs in de jaren 20 en 30. De Roaring Twenties herleven! De tijd ook waarin Kees van Dongen furore maakte. Er is gelukkig veel van zijn werk tentoongesteld. Fantastisch dat er diverse werken zijn tentoongesteld die ook deel uitmaken van onze collectie!

De decadentie en de luxe van de zo tot de verbeelding sprekende periode van de art deco komen van 14 oktober tot en met 4 maart tot leven in Gemeentemuseum Den Haag. Stap in de wereld van de roaring twenties, ofwel les années folles, verpersoonlijkt in Poiret, Le Magnifique.

Paul Poiret was een van de grote vernieuwers van de mode aan het begin van de 20ste eeuw. Hij bevrijdde dames van het korset, ontwierp opvallende kimono-vormige mantels en hij was een meester in het draperen. Zijn invloed reikte veel verder dan de modewereld alleen. Hij was een van de eerste moderne couturiers die streefde naar een ‘totaalkunstwerk’. Poiret omringde zich met kunstenaars, vormgevers en architecten die hij allen inzette bij de ontwikkeling en promotie van zijn eigen creaties. Hij werkte onder anderen met Raoul Dufy, George Lepape en Man Ray en hield van het moderne werk van Kees van Dongen.

De tentoonstelling bevat mode, toegepaste kunst, schilderkunst, beeldhouwwerken, juwelen, prenten, fotografie en film.

2018-02-15T19:00:35+00:00